top of page
  • תמונת הסופר/תהילה נפתלי

הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים - מרוב עצים לא רואים את היער.


הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים

הפרעת קשב וריכוז הפכה להיות האבחון "המקובל" בימינו וכתוצאה מכך יש לא מעט אנשים שלא מאבחנים אותם נכון. הלחץ החברתי לתפקוד תמידי גובר ויחד אתו הרצון של האנשים לקבל אבחון זה כדי לזכות בהקלות בלימודים, לקבל רטלין במרשם וכדי כל פעם שהם נתקעים בחיים להוציא את קלף ה"אני סובל מהפרעת קשב וריכוז".

כמו עם כל קושי נפשי אבחון נכון הוא חשוב כדי לקבל טיפול מתאים שיאפשר הקלה יחסית מהירה של הסבל. אבחון מוטעה גורם לאנשים להסתמך על פתרון שפשוט לא מתאים וכתוצאה מכן הם מוסיפים לעצמם סבל מיותר. בהפרעת קשב וריכוז זה קורה כאשר הרטלין לא עוזר או אפילו מחמיר את מצבם.

בואו נעשה סדר בבלגן.

אכן יש אנשים, שסובלים מהפרעת קשב וריכוז, אך הסיבות לכך כל כך שונות ומרובות, שכל מקרה אכן לגופו. בנוסף זה, שאדם סובל מקושי להתרכז לא בהכרח אומר שיש הפרעת קשב וריכוז ברמת האבחון הפסיכיאטרי.

ההבחנה בין שני המצבים חשובה, כי הטיפול שונה. אנשים, שסובלים מהפרעת קשב וריכוז ברמה הפסיכיאטרית, יכולים להיעזר בתרופות והרבה פעמים להרגיש שיפור יחסית מהיר. לעומת זאת, אנשים, שסובלים מקשיים בריכוז ובהקשבה בשל מצב רגשי, לא ירגישו הקלה כלל לאחר טיפול תרופתי, כי אין שינוי במצב הרגשי או באורח החיים שלהם. כתוצאה מכן התרופות לפעמים אפילו מחמירות את מצבם.

איך מבדילים?

קשיים בריכוז ובהקשבה על רקע רגשי, הרבה פעמים מגיעים עם טראומה בילדות, משברים לאורך החיים (אובדן, גירושים, הולדת ילדים, מעבר דירה) או תקופה לחוצה מאוד, שמציפה אותנו במחשבות. האירועים האלו מקשים עלינו להקשיב לאחרים או להיות מרוכזים. למצבים כאלה מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי ולהתחיל לעשות פעילות גופנית, שתעזור לנו להירגע נפשית ופיזית, כדי לעבור את התקופה הקשה וללמוד להתמודד עם לחצים באופן יעיל יותר.

הפרעת קשב וריכוז ברמת האבחון הפסיכיאטרי, מסמלת חוסר איזון בכימיה של המוח ולכן לפעמים נדרשת עזרה חיצונית תרופתית, כדי לתקן את מה שלא קיים. אנשים, שסובלים מסוג כזה של הפרעת קשב וריכוז, לא מראים סימנים של טראומה או משהו באורח חיים, שיצר את החוסר ריכוז. זה אנשים שמתקשים תמיד, לא משנה מה המצב הרגשי. כלומר יש חוסר איזון תמידי ולכן כאן הטיפול התרופתי יכול לעזור ולתת הקלה.

חשוב לציין שיש אחוז מאוד קטן באוכלוסיה שסובל מחוסר איזון כימי במוח. ברוב המקרים מדובר באנשים שהראש כל כך מוצף במידע ודאגות שהם מתקשים להיות נוכחים בכאן ועכשיו ולכן הריכוז וההקשבה יורדים משמעותית. בנוסף מי שעושה שימוש יומיומי בסמים או אלכוהול לא יכול לקבל שום אבחנה של הפרעת קשב וריכוז עד שלא עובר גמילה/מפסיק שימוש למשך חודש לפחות. סמים ואלכוהול מיצרים הפרעת קשב וריכוז ולכן בדרך כלל ברגע שהשימוש מפסיק הריכוז חוזר.

הטיפול הפסיכו-יוגי הוא טיפול יעיל מאוד בקשיים בקשב ובריכוז. הוא מלמד קודם כל לנשום נכון, זה מוריד את הלחץ על הגוף ועוזר לראש להירגע כדי לאפשר לנו להיות בכאן ועכשיו. בנוסף דרך שיחות נברר במה הראש עסוק כל כך שהוא מתקשה להתרכז ולהקשיב באופן יעיל.

אז לפני, שאתם מרימים ידיים וחושבים שאין מה לעשות, כי הרטלין לא עזר, תפנו אלי.

יחד נגלה מאיפה הקושי ואיך אפשר באופן יעיל להפחית ולהעלים אותו. צרו קשר 0532809660

הילה נפתלי – פסיכולוגית ופסיכו-יוגית

#הפרעתקשבוריכוזמבוגרים #ריטלין #התמכרות

29 צפיות
bottom of page